VIKTOR 

 

 

HAJMÁNIA BLOG

Egy jól levágott frizurához megfelelő eszközök és ápolószerek kellenek, hogy a frizura otthon is könnyen elkészíthető legyen és sok örömöt okozzon viselőjének. Blogomban ebben szeretnék minden érdeklődőnek segíteni.

 
   
Hajmánia Blog

2012.10.13. 16:35

Üdvözlök minden HAJMÁNIÁST!!!

Örömmel értesítek minden érdeklődőt, hogy blogomban hamarosan és rendszeresen olvashattok hajformázási tanácsokról,termékekről, és újdonságokról valamint csak itt kapható kiemelt akciókról.

Minden érdeklődőnek igyekszem használható tanácsokkal szolgálni.

Hálás köszönetem Cseffó Károlynak és Barkóczi Elvirának a rengeteg munkáért, akiket bátran ajánlok Weblap készítésre, fejlesztésre, valamint mindenféle tűzvédelmi feladatokra!
---- CSK Honlapdesign Stúdió ----
---- T&M Tűz- és Munkavédelmi Iroda ----

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>
Mélyhullám sütő/Babyliss Pro BAB2269

2012.10.13. 17:20

Egyik kedvenc hajsütőmről írnám meg tapasztalataimat.

Sokan nem tudják, hogy a Babyliss nemcsak lakossági, de Professzionális termékeket is gyárt.
Az a különbség a kettő között, hogy a Professzionális termékek jóval erősebbek,strapa bíróak és kimondottan fodrászoknak fejlesztve készülnek. Például a hajszárítóknál Ac motorral készült hajszárítókat, hajnyíró gépeknél erősebb precízebb vágóéllel készült termékek kerülnek a szakemberek kezébe, de többi Pro termékről is nagy elégedettséggel vagyok.

Ezek közül választottam a Babyliss Pro egyik legsikeresebb hajsütővasát amivel a frizura alkalmi viseletté változik.
Vendégeim nagyon szeretik, mert mutatós és egyedi frizurát kapnak és ráadásul napokig tartóan.
Ez az ami sosem megy ki a divatból mert annyira különleges és gyönyörű.

A gépről annyit, hogy már kicsomagolásnál érződik, hogy igazi Professzionális termékről van szó. Jó megfogni és látni,az igényességet. Bevonata a legfejlettebb titániummal készült ami nagyon hosszú élettartalmat biztosít és garantálja a haj védelmét. Antisztatizálja a hajat ezért szép egészséges végeredményt kapunk.
Kitűnően kontrollálható 13 fokozatú villámgyors felmelegedés (Max. 220 fokig) és hosszú zsinór a kényelmes munkáért.

A frizurát olyan 15-20 cm-es hajtól ajánlom elkészíteni.

A mélyhullám vagy úgynevezett vízhullám elkészítése a Babyliss Pro hajsütővassal:

Mossuk meg a hajat és szárítsuk meg körkefével, vagy lapkefével egyenesre. Bár a hajsütővas maximálisan kíméletes a hajhoz azért fújunk a hajra hővédő sprayt.

Állítsuk be a frizura irányát és a választékot. Hátulról kezdve haladjunk előre. A leválasztott passzét süssük be fentről lefelé ügyelve, hogy a vége szépen legyen eldolgozva. A haj vastagságától és minőségétől függően kb. 5-10 másodpercig tartsuk a hajon a vasat.
A leválasztások ne legyenek vastagabbak 2 cm-nél, mert a hő nem éri a belső hajszálakat.Vigyázzunk a fejbőrnél és a fülnél nehogy megégessük a sütővassal.
Így haladva passzéról passzéra, hátulról előre.
Használhatunk hajlakkot hajsütés előtt és után is.
Az elkészült frizura 3-4 napig tökéletesen tart, kifésülni tilos!

Webshopunkban megnézheti és meg is rendelheti amit országosan kiszállítunk rövid határidővel.

http://www.hajmania.addel.hu/products.php

A hajsütővasat többféle képen is szokták hívni: Vízhullám sütő, Tripla vas, Mélyhullám sütő vagy Marcell sütőnek.

Kérdésekre készséggel válaszolok!

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>
A sokszínű barna…

2012.10.15. 14:00

A hideg és szürke idő beköszöntével vendégeink egyre inkább vágynak a melegségre. Ilyenkor gyakrabban térnek be az üzletbe azzal a kéréssel, hogy sötétebb, melegebb tónusú hajszínt szeretnének a világos, esetenként hideg vagy hamvas árnyalatú hajszínük helyett.
Melírozással, színezéssel vagy hajfestéssel segítünk ezen a problémán

Barna haj – a középkortól napjainkig
A natúr barna hajat már a középkorban dióból gesztenyéből vagy vöröshagyma héjából készített főzettel öblítették a teltebb hajszín elérése érdekében. A 80-as években nagyon népszerűek voltak a barna különböző árnyalatai, mint a gesztenye vagy az aranybarna. Napjainkban a barna hajszín, mint föld szín – újra hódít.

Csokoládé, gesztenye és kávébarna
A hajfesték gyártó cégek különböző fantázia neveken forgalmazzák barna hajfestékeiket, melyeket az étcsokoládé, a jeges vagy tejes kávé, a cappucino és a gesztenye ihlettek. A natúrtól az aranyon át, a vöröses és rezes árnyalatokig széles a paletta. Mi a leggyakrabban a következő technikát alkalmazzuk: • Szekciókra osztjuk a hajat, különböző tónusú barna alapszíneket használunk, majd világosabb vagy sötétebb színekkel melírozva emeljük ki a vágás vonalát. A különböző színek kiválasztásánál nagyon fontosnak tartjuk a színek harmóniáját, mennyiségük mértékét és elhelyezését az adott frizurában. Amilyen összhangban tud lenni 2-3 jól megválasztott hajszín, olyan diszharmonikus lehet, ha a színek nincsenek összehangolva egymással, vagy egyik másik szín tónusa illetve mennyisége elnyomja a többit. Sok esetben ez csak látszólag egyszerű feladat... Mint minden hajszín esetében, a divat ellenére figyelembe kell vennünk vendégünk bőre, szeme és szemöldöke színét, öltözködési szokásait, és néhány fontos szakmai szempontot.

A visszapigmentálás szerepe
Amikor festett világos hajszínt szeretnénk sötétebbre festeni, fontos betartani a visszapigmentálás szabályait. Ha 2 árnyalatnál többet szeretnénk sötétíteni vagy szőkített hajat festünk, mindig vissza kell pigmentálnunk! Ha festett extra világos szőke hajszínű vendégünk haját visszapigmentálás nélkül festjük 2 árnyalattal sötétebbre, az zöldes árnyalatot fog adni, illetve a hajszín egyszerűen „lecsúszik” a hajról két-legfeljebb három hajmosás után. Ennek oka, hogy a barna festékben lévő pigmenteknek nincs mihez kapcsolódniuk, így a festék fizikai színezőként működik a hajon.

Az első festés alapszabályai
Amikor natúr még festetlen hajat szeretnénk sötétebbre festeni az első festés alapszabályaira kell figyelnünk! Először a hajközépre, utána a hajhosszra és hajvégekre, utoljára a hajtőre visszük fel a hajfestéket. Fontos betartani a szabályt, ha nem akarjuk, hogy a hajtőnél világosabb legyen a haj, mint a hajhosszon! Lényeges még azt is tudni, hogy festéket festékkel világosítani nem lehet, és hajszínezővel csak sötétíteni tudunk. Mindig tartsuk be a gyártó utasításait a festék keverésekor, pontosan mérjünk, és figyeljük a hatóidőket!

Amit a világosításról tudni kell…
Előfordul olyan eset is, amikor vendégem világosíttatni szeretne festett barna hajszínén. Ilyenkor szőkítő porral keverünk „koktélt”, ezzel világosítunk, majd egy samponos mosás után a tincseket lezárjuk a kívánt színű hajfestékkel vagy színezővel. Máskor világosabb színeket melírozunk a hajába, így érjük el a kívánt összhatást.

Ha a vendég az extrémet kedveli…
A barna ugyan nem tartozik az extrém hajszínek közé, vendégeink közül néhányan mégis azt szeretnék, ha a hajszínük divatos barna színű maradna, mégis kicsit extrémebb lenne. Ilyenkor divat hajvágással, és jól elhelyezett lila, narancs vagy akár zöld panelokkal „megbolondítjuk” a frizurájukat. A meleg és a hideg színeket bátran alkalmazzuk együttesen is, szerencsére több technika, és lehetőség áll ma már rendelkezésünkre.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>
Mi kell a nőnek?

2012.10.15. 14:09

“A 40-es évek környékén a fejbőrnek jelentősen csökkenhet a vérellátása, főleg az ösztrogénszint csökkenése miatt. Ahhoz, hogy tényleg igényes szép maradjon hajkoronánk, áldoznunk kell arra is, hogy minél igényesebb termékeket használjunk.”

Nagyobb elvárások
Szélsőséges világunkban furcsa helyzet állt elő: sokkal igényesebbek lettünk magunkkal szemben és másokkal szemben is. Nagyobbak lettek az elvárásaink. A külsőségek talán még jobban dominálnak. Ez talán abból is adódik, hogy a mindennapi megélhetéshez, sikerhez és helytálláshoz a megjelenés épp úgy hozzátartozik mint akár a szakmai kvalitások. A reklámok arra késztetnek bennünket, hogy mi is úgy nézzünk ki, mint az ott látott hölgyek vagy urak, és ezzel is fokozzuk igényeinket, elvárásainkat. Ezen felül a különböző generációk életvitelére, életciklusára is érdemes odafigyelni, hiszen hiába van például két változó korban lévő hölgynek ugyan olyan adottságú haja, ha az egyik mondjuk helyesen, táplálkozik, nem dohányzik és sportos életet él, a másik pedig pont az ellentettjét teszi. Egy újabb csoportosítás alakult ki ezzel, a generációk és életvitelük és ezek igényeikre kialakult hajápolás.

A külföldi példa
Külföldön már gyermekekre specializálódott nagyon komoly szépségipari cégek gyártanak és árusítanak samponokat, balzsamokat, rúzsokat és minden egyéb kozmetikai termékeket – kimondottan gyermekek részére. Talán az amerikai példa túlzás, de a generációk igényeit azért mi sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Most a generációk igényeit tekintve szeretnék némi segítségnyújtást adni: hogyan is tudnánk a hajápolásban még többet nyújtani hajunknak. Először is a gyermekekkel kezdeném, akik jelenlegi, igen szennyezett világunkban Gondolok ilyenkor főleg a városokban élő emberekre, akik szennyezett levegőnek vannak kitéve, illetve még a helytelen táplálkozásnak is, és ez a két dolog már bőven elegendő, hogy megalapozzuk gyermekeink „egészségét” és a hajszerkezetének kialakulását, valamint minőségét is.

A gyermekek haja
Amire legjobban oda kell figyelni, hogy a sok szennyeződést eltávolítsuk a hajról, tehát gyakori hajmosással már javíthatunk az állapoton. Már léteznek kimondottan gyermekek részére készített samponok, amikben gondosan összeállított tápanyagok vannak. A gyermekek egészen a kamaszkorig kevésbé izzadnak, mivel a kiválasztási mirigyek nem fejlődtek ki teljesen. Ezért elkövethetjük azt a hibát, hogy saját samponunkkal – mondjuk egy, festett, porózus hajra való samponnal – mossuk meg a gyermek haját mondván, hogy sampon ez is. Valóban, az is sampon, csak más hatásmechanizmussal. A másik, ami még ezeknél is fontosabb az a helyes táplálkozás. Persze ez egy lerágott csont, de valljuk be őszintén, tényleg egy alapigazság. Hogyan is várhatnánk el, hogy szép egészséges hajunk legyen, ha már gyermekkorban elrontottuk azt, hogy szervezetünk nem kapott elég és megfelelő minőségű fehérjét, ásványi anyagot és vitamint, amikre a hajunknak is szüksége van.

A tinédzserek haja
Következő időszakként én a tinédzser korszakot említeném, amikor viszont a kiválasztási szervek, mirigyek úgymond „virágkorukat élik”. Sok ilyen korú fiatal bőre zsíros pattanásos. Ekkor van, hogy a zsíros fejbőr miatt a haj is hamar bezsírosodik. Sajnos itt meg kell említenem azt is, hogy a dohányzás milyen káros nemcsak egészségünkre, de hajunkra is, mivel sokan nem tudják, hogy egy szál cigaretta elszívása akár 100 mg C vitamint is elpusztíthat, ami a hajunknak is igen fontos vitamin. Itt is igen fontos, hogy megfelelő sampont használva gyakran mossunk hajat. Léteznek már olyan samponok, amik kimondottan gyakori hajmosáshoz fejlesztettek ki. A gyakori hajmosás azért is lényeges, mert máskülönben a zsír visszafolyik a fejbőrre, ezzel eltömíti a fejbőr nyílásait, ezáltal a haj nem jut kellő mennyiségű levegőhöz, és ez akár nagyfokú hajhulláshoz és minőségromláshoz vezethet. Ilyenkor ráadásul nagy veszélynek van kitéve a haj, hogy káros gombák, zsíros korpák telepedjenek meg rajtuk.

A középkorúak haja
A következő korszaknak a középkorúak időszakát tartom. Itt főleg a vegyi munkák kerülnek előtérbe, mint például a festés, a színezés, a dauer, a melír – és ez már nem csak hölgyek igényei, hanem sok önmagára adó, külsejére igényes férfiaké is. A 40-es évek környékén a fejbőrnek jelentősen csökkenhet a vérellátása, főleg az ösztrogénszint csökkenése miatt. Ezáltal a haj elveszítheti rugalmasságát, vitalitását, fényét, sőt, még vastagságát is. Erőtlen, és száraz lehet, ha nem figyelünk oda arra, hogy egy kicsivel többet kell ezen túl törődnünk hajunkkal. Ahhoz, hogy tényleg igényes szép maradjon hajkoronánk, áldoznunk kell arra is, hogy minél igényesebb termékeket használjunk. Az igényességet itt nem mindenképpen az árhoz kötném. Ezen kívül a különböző elő- és utókezelő szerekkel bátran kérjük ki szakemberek illetve fodrászunk tanácsát. Ebben a korban tehetünk még a legtöbbet az elkövetkező időszaknak, a változó kornak szembetűnő hátrányainak elkerülése érdekében. Itt gondolok az erősödő hajhullásra, őszülésre és a haj minőségi romlására. Most ismételném önmagam, hiszen itt is szintén a helyes táplálkozással érhetünk el optimális eredményeket, hogy ezeket, a tüneteket minél jobban kitolhassuk. Még egy igen fontos dolgot is megemlítenék az, pedig a stressz. Mivel ez talán életünk legstresszesebb időszaka, ezért amennyire tehetjük, kerüljük, mert hatásai drámaian hathatnak hajszálainkra is. Mint ismert a szervezet a stressz hatásaira összehúzódással reagál ez, pedig hatással van a hajszálakhoz eljutó kapillárisokra is, amik a tápanyagokat és oxigént juttat a hajgyökerekhez, a következményt pedig ezek után nem nehéz kikövetkeztetni.

Az idős korúak haja
Idős korban sokszor elkerülhetetlen, hogy hajunk minden igyekezetünk ellenére megritkuljon és minőségileg is, rosszabbodjon. Sajnos a már ismert civilizációs problémák miatt – és ebben a korban a sok (gyakran indokolatlanul szedett) gyógyszer miatt is – elveszíthetjük hajszálaink nagy részét. Viszont ekkor se veszítsük el önmagunk felé már felállított igényességünket, és keressünk az olyan termékeket és életvitelt, amik a legértékesebbek, leghasznosabbak lehetnek hajunk számára.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>
Az eszközválasztás titkai

2012.10.15. 14:18

Fodrászként bizonyára tisztában vagyunk a ténnyel, hogy szinte minden ügyfelünk otthonában találunk egy-két hajformázó gépet és jó néhány hajápolási szert, mely jó esetben elvétve használatra kerül, de legtöbbször valamelyik szekrény legalján végzi. Minden bizonnyal nem kapták meg azt az eredmény, vagy sikerélményt amit vártak tőle. Cikkünk a hajformázó eszközök kiválasztásában, vásárlásában segít. Manapság óriási a reklámok befolyása a fogyasztói piacra, és persze a laikus felhasználó mindent ki is szeretne próbálni. Arra vásárláskor nem is gondol, hogy esetleg neki nem az a legmegfelelőbb frizura, melyet a reklámban, vagy a modellen látott. Egy magas homlokú, hosszúkás arcú, ritka vékony szálú hajú, közel ülő szemű, száraz és porózus hajú embernek nem feltétlenül javasolt a hajvasaló, mert az eredmény lehangoló lehet. Kevesen vannak tisztában arcformájukkal, adottságaikkal.

A fodrász felelőssége
A szakembernek illik ismernie mind a régi mind a legújabb fodrászati termékek és eszközök kínálatát, és szívén viseli vendége frizurájának sorsát. Az sem mindegy ugyanis, hogy az általunk ajánlott, jó minőségű hajformázó eszközt tudja-e otthon is helyesen használni. Sokszor magunk sem tudjuk, hogy a termékeken található kifejezések mit is jelentenek, pedig ezek ismeretében sokat tudunk javítani a végeredményen.

Szakkifejezések
Hajszárítók, hajvasalók

■ Az Ionic technológia a jobb minőségű és professzionális hajszárítók elengedhetetlen része. Ezzel a technológiával csökken a haj elektromos töltöttsége, tehát nem száll a hajunk hajszárítás után. A haj szárítása, formázása kíméletesen hidratálva történik.
■ A Teflon bevonatú termékeket már elég régen és elterjedt mennyiségben használja a szépségipar is, hajvasalók, kreppelők, hajsütővasak bevonatára használják. Könnyen tisztítható és könnyű vele dolgozni, ráadásul megakadályozza a haj összeragadását és a hajformázó szerek letapadását.
■ A Teflonszálas bevonat amit sajnos csak egy cég gyárt egyenlőre, a legújabb találmányok egyike. 70%-al több védelmet nyújt a haj károsodásával szemben. A kerámia bevonatra helyezett teflonszálak előnye az, hogy a hajformázó eszköz felülete teljesen egyenletesen melegszik fel, ezáltal gyors és precíz lesz a munkánk. A haj nem érintkezik közvetlenül a fémlappal, így biztosít megfelelő védelmet. Teflonszálas termékek lehetnek hajvasalók és hajsütővasak.
■ A Tourmalin a természetben megtalálható féldrágakő. A hajunkat negatív ionokkal tölti fel, amitől még selymesebb, fényesebb lesz. A haj antisztatikussá válik, és szép egészséges frizurát kapunk. Ezt a viszonylag újabb technológiát hajszárítókban, hajvasalókban, és hajformázókban találjuk meg.
■ A Kerámia bevonatú termékek is kezdenek elterjedni, több igényesebb és jobb minőségű eszközökben. Ezekkel a termékekkel szinte biztosak lehetünk abban, hogy a hajunk megfelelő védelmet kap, hiszen a kerámia bevonatú lapok egyenletes hő elosztást biztosítanak, így hajunk nem ég meg. Hajszárítókban, hajvasalókban alkalmazzák. A jobb minőségű gépek tömör kerámiából készülnek, igaz ezek igen kényesek, hiszen egy leejtés mondjuk, szeretett hajvasalónk végét jelentheti. A legmodernebb technológiát a Kerámia Diamond Teflon bevonatú hajvasalókban találhatjuk meg, mely csak pár héttel ezelőtt került forgalomba. Előnye, hogy a vasaló lapja a legszélsőbb szegletekben is egyenletes hőt sugároz a hajra. Élettartalma a többszöröse a hagyományos hajvasalóknak. (Míg egy régebbi fajtájú hajvasaló körülbelül 40.000 lehúzásnál már igencsak megkopik, addigra ezek a új típusúak 300.000 ezres lehúzásnál is újszerű állapotúak maradnak.)

Hajvágógépek, szőrtelenítők, borotvák
■ Az acél pengék. Rozsdamentes acélból készült pengék megbízható vágási teljesítményt biztosítanak, de élettartalmuk talán a legrövidebb.
■ A titán bevonat az acélnál körülbelül 300-szor keményebb, ezért élettartalma és vágási teljesítménye hosszantartó minőséget garantál.
■ A gyémántszerű karbon pengék az acélhoz képest 400-szor keményebbek, így élettartalmuk egészen hosszantartó, és vágási teljesítményük kiváló.
■ A Kerámia vágóél igazi kakukktojás a felsoroltak között, hiszen élettartamáról nincs megbízható információ. Előnye az, hogy társaival szemben nem igényel olajozást, és vágási teljesítményére sincs panasz.

Fésűk, kefék
Minőségük és használatuk praktikuma egyaránt fontos. A rosszul megválasztott fésű vagy kefe felsebezheti hajszálainkat, megsértheti fejbőrünket, sztatikussá töltheti hajunkat.
Íme néhány tipp, mit vegyünk figyelembe vásárláskor.
■ A vásárlás előtt óvatosan húzzuk át tenyerünkön a fésűt, és ha nem vág vagy karcol, akkor feltételezhetjük, hogy hajunknak sem árt majd. Egy rossz minőségű fésű felsérti a hajszálak felszínét, és sprőd, egészségtelen, matt hajat kapunk. Az anyagválasztás sem mindegy. Azok a legjobbak, amelyek antisztatikus anyagból (pl. szilikon) készültek Hajunk hosszához mérten rövid hajhoz sűrű, hosszú hajhoz gyér fogazatút válasszunk. A gyengébb minőségű fésűket gyakrabban cseréljük, hiszen ezek felületén elég hamar kialakulnak a mikroszkopikus repedések, ezzel kiváló táptalajt adva a fejbőrre ártalmas mikrobáknak.
■ A hajkefe is legyen jó minőségű: ennek sörtéi mesterséges és természetes szálakból vegyesen szőttek. Körkeféknél fontos, hogy belsejüket egyenletesen átjárhassa főnözéskor a levegő, egyenletesen melegedjen és tartsa a hőmérsékletet. Ezek tudatában nyugodtan elindulhatunk vásárolni, lehet hogy kicsit többe fog kerülni, de hosszú távon biztosan megtérül. A végeredmény magáért fog beszélni, örömmel és sokat tudjuk majd használni új eszközünket, és biztosan nem valamelyik fiók aljában fog évekig sínylődni.


Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>
Táplálás a gyökerektől

2012.10.15. 14:25

Ahhoz, hogy egészségesek legyünk, szervezetünknek folyamatosan szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra. Ez természetesen a hajunkra is igaz, amelyet többféleképpen is tudunk táplálni. Belülről a hajszemölcsökbe (papillákba) a kapillárisokon keresztül jutnak el a hajszálainkhoz a vitaminok és ásványi anyagok. Kívülről pedig természetes pakolásokkal vagy egyéb hajápolási termékekkel érhetünk el kitűnő eredményeket. A bőrünk képes az önregenerálásra, amit megfelelő kezelésekkel, krémekkel segíthetünk is. A hajunk viszont nem képes erre, hiszen hajszálaink idővel elszarusodnak, hiszen nem tartalmaznak vérereket, kapillárisokat. Külsőleg is elérhetünk javulást, de az igazi megújulás az, ha a gyökérbe megfelelő tápanyagokat juttatunk, és ez által szép, egészséges hajkoronát kapunk. Az alábbiakból megtudhatjuk, hogy melyik vitamin és ásványi anyag milyen szerepet játszik hajunk növekedésében, és hogyan maradhat egészséges.

Vitaminok:
Az A vitamin
segíti a haj növekedését, stimulálja a sejtosztódást, elkerülhetjük vele a korpásodást és a hajszálak töredezését. Rugalmasságot ad a hajnak, és segíti a faggyú mirigyek működését, valamint növeli a fejbőr antibakteriális védelmét is. Főbb forrásai: máj, tojássárgája, paraj, tejtermékek.
A B2 vitamin serkenti a bőr és haj anyagcsere folyamatait. Főbb forrásai: máj, burgonya, élesztő, tojássárgája, hal, hús, banán.
A B5 provitamin (Panthenol) erősíti, és fényessé teszi a hajat, szabályozza természetes nedvességtartalmát, óvja a színét, fényét. Serkenti a haj növekedését, gátolja az idő előtti őszülést. Főbb forrásai: élesztő, máj, tojás, dió, halak.
A B6 vitaminnak a tápanyagok felszívódásában van fontos szerepe, valamint véd a haj színének kifakulásától, csillogóvá teszi a hajat, és megelőzhető vele a korpásodás kialakulása is. Főbb forrásai: máj, tejtermékek, élesztő, gabonafélék, banán.
A B12 vitamin a zsírok, fehérjék, szénhidrátok megfelelő felhasználását biztosítja. Főbb forrásai: belsőségek, tejtermékek, tojás.
A C-vitamin, mint antioxidáns a haj védelmében játszik fontos szerepet, gyulladásgátló hatású, a haj kevésbé töredezik. Főbb forrásai: zöldségek, gyümölcsök.
A H-vitamint (Biotin) a haj vitaminjának is nevezik, csillogóvá erőssé varázsolja a hajat, fontos szerepe van a haj vitalitásában és anyagcseréjében, intenzíven táplálja a hajgyökereket. Hiánya sebhorreás megbetegedéseket okozhat. Főbb forrásai: tojássárgája, gombafélék, szója, dió, mogyoró,
Az E-vitamin szintén mint antioxidáns védi a fejbőrt és a hajat a káros UV sugaraktól, meggátolja a korai őszülést. Főbb forrásai: csírák, szója, zöldségek, tojás, tejtermékek. a haj volumenét, felelős a vörös haj pigmentjeiért, oxigént szállít a hajgyökerekhez. Szükséges a B-vitaminok megfelelő anyagcseréjéhez. Főbb forrásai: marhahús, máj, kagylók, tojássárgája, dió, zabpehely, kajszibarack.
A réz igen fontos szerepet játszik hajszálaink egészségéért. Megelőzi a korpásodást, és felelős a haj festék pigmentjeinek képzésében is. Főbb forrásai: csonthéjas gyümölcsök, máj, banán, tejtermékek.
A cink hiánya töredezett fénytelen hajra vezet, nagy szerepet játszik a haj anyagcseréjében és növekedésében. Főbb forrásai: dió, zabpehely, zöldborsó, sörélesztő, tökmag, mustár.
A kén nélkülözhetetlen az egészséges haj számára.
A B-komplex vitaminokkal a szervezet az alapvető anyagcsere-folyamatait szabályozza. Főbb forrásai: hal, tojás, szárazbab, marhahús.
A kalciumtól egészséges fejbőrt remélhetünk, valamint erőt adhat a hajhagymák működésének. Főbb forrásai: tejtermékek, magvak, halak.

A jó választás szépít
A vitaminok és ásványi anyagok megvédik, felépítik, széppé teszik a hajunkat és a fejbőrünket, de hiába táplálkozunk helyesen, szedünk táplálék kiegészítőket, vagy kenünk méregdrága csodaszereket a hajunkra, ha nem vagyunk tisztában azzal, mire is lenne valójában szüksége a hajkoronának. Sokan használnak nem megfelelő eszközöket − például rossz fésűt kefét −, amivel felsértve a haj külső rétegét, a kutikulát, töredezett, ápolatlan haj érzetét kelthetjük. Vacak hajszárítót vagy rossz minőségű hajvasalót használva elégethetjük, kiszáríthatjuk a hajat. Ezért érdemesebb körültekintőbben vásárolni ezeket az eszközöket, kikérni általunk megbecsült szakember véleményét. Igaz, ezek a termékek költségesebbek, de ebben az esetben is érvényes a mondás, miszerint az olcsóbb a drágább.

Télidőben óvatosabban
Sokszor borzongva láthatjuk, hogy egyesek vizes hajjal rohangálnak el otthonról vagy az uszodákból az 1-2 fokos hidegben, fittyet hányva arra, ha egyszer is megfázik a hajhagymájuk, visszafordíthatatlan folyamat elé nézhetnek, ami lehet akár a végleges hajhullás is. Azzal sincsenek sokak tisztában, hogy a haj vizes állapotban a legsérülékenyebb, ezért óvatosabban kell bánni vele. Ez főleg a szőkített hajakra érvényes, amelyek szerkezete némileg módosult, nyúlik, törik, ezért fésüléskor ne tépjük, húzzuk vagy rángassuk. A környezeti ártalmak, mint az erős UVsugárzás, a szennyezett levegő, a klóros víz, az élelmiszer adalékok vagy a stressz alattomosan rongálják szervezetünket, és persze a fejbőrünket és a hajszálainkat is.

Minőségrontó tényezők
A hajproblémákhoz hozzájárulnak különböző életciklusaink, mint például a férfiaknál az öröklött hajhullás, nőknél a terhesség, a szoptatás, a változó kor, amik nagyban hozzájárulhatnak hajunk mennyiségének, minőségének romlásához. Már több fórumon olvastam, de saját tapasztalataim is alátámasztják, hogy az amalgám tömések mennyire ártalmasak a szervezetünkre. A tömésekből folyamatosan párolgó illetve leváló részek a szervezetbe kerülve nem kevés problémát okozhatnak. A hajhagymákra ez különösen veszélyes anyag, hiszen számtalan olyan esetről hallottam, hogy az amalgám tömések cseréje után a haj újra megnőtt, bedúsult. Mivel manapság már igen korszerű dauer vizek és hajfestékek vannak forgalomban, érdemes odafigyelni arra is, hogy milyet használunk, de ha nem engedi meg a vendégünk pénztárcája, regenerálásként javasoljunk neki házilag elkészített hajpakolást: például tojássárgájával kikevert olíva olajat. Ez nemcsak, hogy olcsóbb mint bármely gyári pakoló anyag, de szinte minden benne van, amire a fejbőrnek és a hajszálaknak szüksége lehet. Sokan most ízléstelennek mondhatják ezt, de gyakran a gusztusosan csomagolt, drága termékek sem tudnak többet. Idősebb, tapasztaltabb fodrászok a mai napig használják festés után az ecetes öblítést, ami helyreállítja fejbőrünk pH-értékét, ártalmatlanítva a sok káros vegyi anyagot, lezárja a hajszerkezetet, így bezárja a festéket a hajszálakba, amitől tartós lesz a hajfestés, ráadásul szép fényes lesz tőle a haj. Láthatjuk, hogy mennyi minden befolyásolhatja a haj, a fejbőr egészségét, szépségét. Természetesen minden tanácsot nem lehet betartani, de felhívhatjuk rá vendégeink figyelmét, hogy helyes táplálkozással, odafigyeléssel rengeteget tehetnek a cél érdekében.


Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>
Egészséges haj a hold erejével

2012.10.15. 20:56


Bizonyára sokan mosolyogva olvassák a címet és erős kételyek támadtak bennük.­ Nincs is miért csodálkozni, hogyha felmerül bennük a kérdés: hogyan is segíthet a hold, hogy szép, egészséges frizurám lehessen?

Persze, ha elkezdjük logikusan kielemezni ezt a témát, úgy olvad el minden kételyünk ebben a témában. Mint tudjuk, a hold állása igen nagy befolyással van földünkre, csak ha a tengerek apály-aszály jelenségre gondolunk, vagy ha megfigyeltük már: teliholdnál szinte mindig megváltozik az időjárás, és frontokat hoz magával amit a szervezetünk is erősen megérez.

Gondolom már mindenki hallott az alvajárókról, akik különösen érzékenyek a teliholdra. Ezen kívül is számtalan olyan bizonyíték van, hogy a hold különböző állásában (szakaszában )­ miként hat a szervezetre.
Csak, hogy néhányat említsek:
Újholdnál, ha rászánjuk magunkat egy méregtelenítő kúrára, akkor azt a legjobbkor tesszük, hiszen ekkor kétszeres eredményt is elérhetünk.
Növő holdnál figyeljük meg magunkon, hogy ilyenkor jobban hízhatunk. Ez nem véletlen, hiszen ekkor a tápanyagok vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, zsírok, szénhidrátok sokkal jobban beépülnek a szervezetbe. Ezt kihasználva helyes táplálkozással rengeteg értékes tápanyagot tudunk juttatni a szervezetünkbe, viszont ebben az időszakban nem ajánlott műtéteket végezni.
Teliholdkor az alvajáráson kívül, megfigyelték, hogy akkor történik a legtöbb születés. Sok szülészeten már oda is figyelnek, fogadják a kismamákat. Ilyenkor a legveszélyesebb műtéteket végezni, mert nagyon nehéz a vérzést elállítani, és lassan gyógyulnak a sebek. Szintén sok munkájuk van ekkor a rendőröknek is, mert ekkor a balesetek, az öngyilkosságok, és az erőszakos bűncselekmények száma is magasabb az átlagnál. Ilyenkor nyugtalanabbak, érzékenyebbek ingerlékenyebbek is vagyunk.
Fogyó holdnál pont az ellenkezője van, mint a növő holdnál. Ilyenkor a tápanyagok kevésbé épülnek be a szervezetbe. Ez viszont kiváló alkalom a méregtelenítésre, fogyókúrára. Figyeljük meg magunkon, hogy ha ebben a periódusban többet eszünk, akkor nem hízunk annyira. Műtétekre ez az időszak a legalkalmasabb. Csak pár szóval említeném, mivel a cikk terjedelme, sőt, az egész újságé sem lenne elegendő erre, hogy a gyógyászatban már évezredek óta nemcsak a növő vagy fogyó holdat veszik figyelembe, hanem különböző testrészünk uralkodó jegyeit is. Ez annyit jelent, ha például a bika jegyében vagyunk, nem ajánlatos fogorvoshoz menni, mert nagy eséllyel lassú javulás várható, vagy nem lesz tartós a tömés, korona stb…
Természetesen ez minden testrészünkre igaz, hogy az uralkodó jegyében nem javasolt a műtétek elvégzése. Erre már Hippokratész is többször felhívta a figyelmet, kollégáinak, betegeinek, mert ő már maximálisan meg volt győződve ezeknek az ismeretével, fontosságával.
Ezen felül az állattenyésztésben, növénytermesztésben, gyógynövény-termesztésben, gyomirtásban, kártevő mentesítésben, és még számtalan helyen alkalmazzák ezt az évezredek óta megfigyelések által kialakult tudományágat.
Könyvesboltokban már szép számban jelentek meg a témával foglalkozó könyvek, sőt, az egyik havi megjelenésű folyóiratban elolvashatjuk a következő havi holdhoroszkópot is, ami segítségével, rengeteget tehetünk egészségünk érdekében, sőt, hajunk-bőrünk szépségéért is. Külföldön már elég nagy számban és szép eredményekkel dolgoznak már holdfodrász kollégáim, akikkel azon fáradozunk, hogy ezekkel az ismeretekkel még többet nyújtsunk vendégeinknek.
Cikkemmel abban is szeretnék segíteni, hogy a hajápolásban még milyen segítségünkre lehet a hold ereje.
- A hajfestést a növekvő holdnál javaslom, mivel ez a beépülés időszaka ezért a festék tartósabb lesz, nem kopnak ki a szín pigmentek a haj szerkezetéből. Rövidebb hatóidő is elegendő lehet, és szép fényes lesz a hajunk. Fogyó holdnál hamar kikophat a festés, és fénytelen maradhat az eredmény.
- A szőkítéshez a telihold illetve a növő hold a legalkalmasabb, sokkal hatásosabb eredményt érhetünk el, de nagyon vigyázni kell, mert ilyenkor gyorsabban hatnak a szerek.
- A hullámosítási eljárások köztük a dauer is növő holdnál sokkal tartósabb szabályosabb kíméletesebb és rugalmasabb lesz. Újholdnál semmi esetre se daueroltassunk, mert hajunk nem reagál megfelelően ilyenkor a dauervízre, és kirúghatja a hullámokat.
- A hajpakolások újholdnál és növő holdnál kétszeresen hasznosabbak, mint egyéb időszakokban. Nemcsak a kívülről való kezelés fontos ilyenkor, hanem az is nagyon lényeges, hogy mivel táplálkozunk. Nem megfelelő táplálkozásnál hiába kenünk csodaszereknek tartott készítményeket hajunkra, fejbőrünkre, ha belülről nem kapja meg szervezetünk a megfelelő tápanyagokat.
- A hajvágást, amint az elején is említettem, növő holdnál és teliholdnál azon belül is oroszlán és szűz napján a legjobb. Ha ilyenkor vágatunk hajat sokáig megmarad a frizura fazonja, a hajvégek nem törnek olyan hamar, és így rendezettebb, ápoltabb hajkoronánk lesz. Fogyó holdnál lehetőleg ne vágjunk hajat, főleg halak és rák napján, mert a hajszálak végei könnyen törni fognak, és hosszában is tovább törhetnek, így csomósodnak, és még ha tökéletesen is volt vágva, és ha minden jót rákentünk hajunkra, akkor sem kapunk szép eredményt. Régen ezeken a napokon ki sem nyitottak a fodrászboltok, mert senki sem ment be hajat vágatni.
- A hajmosás szintén nem javasolt a hal és a rák napján, mert ápolatlannak, kócosnak tűnhet a hajunk, sőt a korpásodás veszélye is jobban fenyegethet.
- A szőrtelenítést legjobb, ha fogyó holdra időzítünk és akkor is a bika napjain, mert akkor lassabban fog a szőr kinőni, ráadásul az ember fájdalomküszöbe is ebben az időszakban magasabb ezért duplán jól járhatunk.
- A hajvasalás teliholdkor sokkal tartósabbnak bizonyult. Remélem, többen kedvet kaptak, hogy a hold erejével egy kis extrát adhassanak vendégeinek, illetve saját magukon letesztelve érezhessék, hogy mennyire jó ez az újdonságnak tűnő, de mégis évezredek óta működő terápia. Sőt, arra is biztatnék mindenkit, hogy az élet más területein is bátran használják, hiszen miért ne használjuk ki ezt a lehetőséget, ha segítségünkre lehet.

Ha esetleg nem érünk el azonnal jó eredményeket, akkor se keseredjünk el, hiszen azt is figyelembe kell venni, hogy mindannyian mások vagyunk és sok minden máshogy hat ránk. Az is fontos, hogy a rengeteg civilizációs betegség, mint például a stressz, a rossz táplálkozás, a szennyezett levegő és az élelmiszerekben lévő káros anyagok nagyon legyengíthetik szervezetünket, ezért hiába próbálunk a hold erejére támaszkodni. Ekkor fontos az, hogy változtassunk életformánkon, amiben a hold szintén segíthet: ha ezt újholdkor tesszük, akkor azt nagy eséllyel meg is tudjuk tartani.


Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>
Babyliss Pro ConiSmooth BP2225TTE Kúpvas Teszt

2013.01.07. 22:07

- Ez az a hajsütővas, ami szerelem volt első látásra! Nem is lehet csak úgy hajsütővasnak hívni sokoldalúsága miatt, én egyszerűen multi sütőnek hívom, mert olyan sokoldalú, amivel még nem is találkoztam.

Kezdeném a kinézettel és a forma világával.

A csomagolás méltó a Babyliss Pro családban már megszokott igényes dizájnnal.
Kicsomagolva rögtön érezhetjük, hogy nem akármit vásároltunk meg. Valójában a ma létező legmodernebb, legjobb minőségű anyagokból készült.
Az igényes szépen kidolgozott műanyag fogó rész mintha a kezünkhöz faragták volna. Kényelmesen használható, nem csúszik nem melegszik át. A hajsütővas vége is hideg marad így biztonságosan dolgozhatunk.
A turmalin és a titánium bevonat a lehető legjobb védelmet és minőséget biztosítják. A titánium nem is olyan régen még csak az űrhajózásban és az orvosi eszközökben voltak elérhetőek. Tökéletes simaság és kitűnő kopásállóság. A turmalin már szinte kihagyhatatlan a komolyabb hajsütővasak, hajvasalók, hajszárítók gyártásánál. Nem is csoda, hiszen számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik. Nagyon kíméletes a hajhoz, állandó és egyforma hő leadással rendelkezik, valamint antisztatizálja a hajat így nem száll a haj össze vissza a hajsütés végén, hanem szép egészséges, fényes és jól formázható marad. Azt pedig még mindig kevesen tudják, hogy a turmalin a természetben megtalálható féldrágakő, aminek gramm ára az ezüstével megegyező.

Technikai Paraméterek.

A hőmérsékletet 3 fokozatban állíthatjuk a haj vastagságához és állapotához mérten, 170, 200, és 230 fokban, ami pillanatok alatt elérhető. Ezekről a hajvasaló oldalán könnyen tájékozódhatunk.
A hajvasaló zsinór hossza 2.7 méter ami tökéletesen megfelel a professzionális használathoz, hiszen így kényelmesen körbe érhetjük a vendéget.
A forgó csuklópánt segítségével kényelmesen és biztonságosan dolgozhatunk, biztosak lehetünk, hogy nem fog a zsinór betekeredni.
A hajsütővas alján egy kis dokkoló van, amire biztonságosan és kényelmesen lerakhatjuk a hajvasalót így nem kell attól tartanunk, hogy a hajsütővas valamit megéget.

Használata.

Használata olyan sokrétegű amilyen még nem volt egy általam ismert hajsütővas sem, főleg úgy, hogy nem is cserélhető fejű.
Elsőre hatalmas meglepetés volt, mert egy középen kinyitható kúpvasat kaptam.
Lezárt állapotban, amit egy kapcsolóval lehet beállítani normál kúpvasat kapunk.
Kinyitott állapotban pedig akár normál hajvasalóként is használhatjuk, amivel gyorsan és könnyedén dolgozhatunk, mivel széles felületen dolgozhatunk, és így sok hajat tudunk egyszerre befogatni.
Ha a sütővasat kinyitjuk, és a hajat becsíptetjük, akkor könnyedén feltekerhetjük, a hajat ráadásul még hőálló kesztyűt sem kell így használnunk, mint a többi kúpvasnál.
Akár a keskeny résztől haladva a vastag felé tekerhetjük és így egyedi gyönyörű loknikat kaphatunk, de akár fordítva is lehet vastagtól a keskenyig feltekerni.
Mivel a hajsütővas 16mm-ről 32mm-re vastagszik így ezeken a méretek között bármelyik lokni vastagságot megkapjuk egy hajsütővas által!!! Tehát ha vékony nagyon tincses loknikat szeretnénk, akkor a kúpvas végébe csíptetjük és így tekerjük fel. Ha vastagabb lazább loknikat szeretnénk, akkor a sütővas tövénél tekerjük fel, majd akár lazán ki is fésülhetjük, és így gyönyörű hullámokat fésülhetünk. A köztes méreteken belül pedig kedvünkre variálhatunk.
A másik nagy kedvenc, amit idáig kétágú hajsütővassal lehetett elkészíteni azt ezzel a multi vassal könnyedén megcsinálhatjuk.
A kinyitott lapokra nyolcasokba tekerve gyönyörű egyedi hullámokat készíthetünk.
Sokat segít a tökéletes hosszan tartó hatás érdekében, ha megfelelő hajformázó szereket használunk a sütés alatt. Fontos a megfelelő hőmérsékletet a haj vastagságához és minőségéhez beállítani. Erős hőmérsékleten a haj gyorsan kirúgja magát és szárítja a hajat. Túl vastag passzék leválasztásánál a befogott hajmennyiség közepét nem járja át a hő, így a haj gyorsan kirúghatja magát. Érdemes a besütött loknikat melegen lecsipeszezni, majd fixálni.

Tehát összegezve egy hajsütővassal egy fejjel a következőkre képes:

- Normál kúpvasként,
- Hajvasalóként,
- 16-32 mm-es állományban lévő hajsütővasként,
- Spirális alakban feltekerhető vékonytól-vastagig süthető loknik,
- Spirális alakban feltekerhető vastagtól-vékonyig süthető loknik,
- 8-as alakban tekerhető dupla vas loknik.Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>
Fogfehérítés Fájdalom mentesen; kíméletesen

2013.01.30. 10:47

Új szolgáltatásunkat szeretném bemutatni a fájdalommentes és kíméletes fogfehérítést amit egyenesen Párizsból hozattam a szépülni vágyóknak.
További fontos előnye, hogy peroxid mentes amitől igazán kíméletessé teszi a fehérítést.

Bővebben mi is ez az új szolgáltatás:

Miért is forradalmi és egyedülálló?

3-9 árnyalatjavulás akár egy alkalom után!
Kíméletes a fogakhoz, mert kozmetikai alapanyagokkal dolgozik és ráadásul hidrogén-peroxidot és karbamid-peroxidot sem tartalmaz,
Gyors és hatékony!
Fájdalommentes!
Kedvező ár!

Akiknek nem ajánljuk:

Bár magzatra való káros hatást nem ismerünk, de a biztonság kedvéért kismamáknak nem ajánljuk.
Kiskorúaknak nem ajánlott.
Kemoterápiás kezelésben résztvevőknek nem ajánljuk.
Műfogak esetén nem hatásos.


Kezelés után betartandó:

Evés-ivás és cigarettázás a kezelés utáni 4 órában a hosszantartó eredmény érdekében tilos. (Víz fogyasztása megengedett)

Általános tájékoztató:

A PARIS SMILE fogfehérítési eljárása visszaadja fogai eredeti színét, és segítségével fogszíne 3-9 árnyalattal válhat világosabbá mindössze 30 perc alatt. A fogfehérítési kezelés során fotokémiai eljárással elszíntelenítjük a fogban a színes pigmenteket, de anyagában változatlanul hagyjuk a fogzománcot és a dentint, valamint az ínyre sem ártalmas. A piacon megtalálható legkorszerűbb technológiát biztosítjuk klienseink számára. Az általunk használt készítmény, kozmetikai alapanyagokból tevődik össze, nem tartalmaz peroxidot: biztonságos, fájdalom nélküli és hatásos fogfehérítést garantál. Módszerünk, függetlenül a fogazat eredeti állapotától, teljesen veszélytelen és mellékhatások nélküli. Ez a fajta fogfehérítés kozmetikai kezelés és nem minősül orvosi beavatkozásnak.
A fogfehérítés után táplálkozási szokásoktól függően, illetve rendszeres fogápolástól függ a kezelés időtartalma, ami 3-6 hónap között lehet.
A szalonban megvásárolható az IWhite fogfehérítő fogkrém, vagy a fogfehérítő toll sokat segíthet a kezelés eredményének megtartásában és időtartalmának hosszúságán.
Nagyon sötét alapszínű, vagy nagyon igénybe vett fogaknál a kezelés azonnal megismételhető így azok is azonnal gyönyörű fogakkal távozhatnak, akik sötétebb foggal érkeztek az átlagnál. Nekik így 2x30 perces kezelést ajánlunk.

Árak:

30 perces kezelés: 13 990 Ft.
2x30 perces kezelés: 21 990 Ft.
Paris Smile fogfehérítő ecset: 4 500 Ft.
(Az ecset fehéríti és fenntartja a fogak fehérségét így nagyban megnyújtja a kezelést.)
I White fogkrém: 2 500 Ft.
(A fogkrém használatával megnyúlik a kezelés hatása és kíméletesen, de tökéletesen tisztítja a fogakat)


Kérdés esetén készséggel állunk mindenki rendelkezésére!

(Még bővebben és elérhetőség)
http://mv.hajmania.hu/fogfeherites.html

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>
Blade Fodrászollók

2013.01.30. 11:08

Új színfolt, új stílus, első osztályú minőség.
A meglévő ollómárkák között új színfolt, ami megállja a helyét, mert a gyártó célja, hogy
minden fodrásznak elérhető áron legyen olyan ollója, amiről idáig csak álmodozott.
Borotvaéles pengével és Prémium kategóriás anyagból készült, ezért bármelyik modellje
kitűnő választás.

A márka kizárólagos Importőre
a Vik-Hajmánia Kft.
Az ollókat a www.hajmania.hu oldalon megrendelheti, ahol szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.

Ezek közül bemutatnám egyik ollónkat amire a legbüszkébbek vagyunk:

Kétség kívül erre az ollóra vagyunk a legbüszkébbek, hiszen az ollógyár azzal az elismeréssel és kitüntetéssel méltatta Samu Andrea mester és bemutató fodrászt, hogy a legújabb ollóját róla nevezte el, ami azért is nagy szám mert magyar fodrászról még nem neveztek el ollót!
Samu Andrea több ismert fodrász közül kapta meg ezt a rangos címet, és bár tényleg sokan megkaphatták volna, de Andi szakmai alázata és szeretete, bemutatói, versenyei és fodrászképzése magukért beszélnek, ezért minden magyar fodrász büszke lehet rá!
Az olló offset formában jelent meg, egyelőre 5,5’-ös méretben. Megjelenése, formavilága azonnal megnyeri leendő gazdája szívét. Borotvaéles pengéjével minden vágási típusra megfelel. Az olló ajándék ollótartóban kerül eladásra.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>
Collexia Hajszárítók

2014.06.16. 10:34

Collexia Hajszárítók.

Végre hazánkba is megérkezett a hajszárítók top kategóriás gépe.
Hihetetlen, hogy már hajszárítókban is megvan ez a besorolás, hiszen a gyártók hónapról-hónapra a legkülönösebb „extrákkal”, újdonságokkal jelentetik meg a legújabb termékeiket.
Már első látásra is látszik, hogy ez nem egy akármilyen hétköznapi gép. Tekintélyt parancsoló minőségi anyagokból összerakott szó szerint turbó teljesítménnyel.
Nos, lássuk részletesen is a legjobb cégeket is megalázó adatokkal:
Először is a teljesítmény, ami jelenleg a kapható hajszárítók közül, magasan a legnagyobb átáramoltatott légsebességet tudja teljesíteni. A többi szintén nagyon jónak mondott csúcs kategóriás gépeket ezen a téren jócskán megelőz. Csak összehasonlítás képen, márka megadása nélkül, ami a jelenlegi piacon kapható legjobb gépek sem tudnak 150Km/h-s kifújási sebességnél többet.
A Collexia eco gépe ami 1300Wattos, de 2000Watt teljesítménnyel dolgozik az 215Km/h-s, a 2000Wattos típusa pedig egy elképesztően magas 233Km/h-s sebességgel fújja a levegőt.
A hajszárító AC motorja bírja az egész napos nagy igénybe vételt is. A motor további különlegessége, hogy egyszerre 2db. ventillátort hajt, ezzel biztosítja ez előzőkben leírt paramétereket.
Természetesen úgy lett kifejlesztve, hogy ez az elképesztően magas teljesítmény sem a hajat sem a fejbőrt ne károsítsa.
Felszereltsége is kitűnő, hiszen 3db. szűkítő jár hozzá. Egy normál, egy extra keskeny és akár egy új szolgáltatást is bevezethetünk. A 3. fejjel egy wellness szolgáltatást nyújthatunk a vendégeinknek, de persze otthoni felhasználásban, saját magunkat is kényeztetve, kíméletesen, adagolhatjuk szárítás közben hajunkra a szűkítőben elhelyezett patron segítségével minden szükséges hatóanyagot, ami a haj egészségesebbé, fényesebbé tevéséhez szükséges.
Hosszú zsinórja tökéletesen elég a szalon használatra is.
Többállású sebesség és hő fokozat gombokkal rendelkezik, amikkel az adott hajszárítási mód változtatható. A gyors hideg levegő gombbal azonnali fixálás érhető el.
Professzionális hajszárítókhoz képest, amik Ac motorral rendelkeznek hasonlítva súlya is optimális, hiszen pár évvel ezelött kapható jobb modellek is 6-700 grammot nyomtak, viszont a Collexia modellek csupán 515 gramm súllyal rendelkeznek. Ráadásul a rövidített orrész is a legújabb irányzatnak megfelelően lettek megtervezve, hiszen számoljuk csak ki, hogy az a 6-8cm-el rövidebb orrész mennyivel kevesebb emelést jelent karunknak, vállunknak.
Mindent összevetve, egy bomba erős, gyors, modern gépet kaphatunk igen csak elérhető áron, hiszen mindkép gép 35 000Ft. alatti áron kapható.
Azt is kiszámoltuk, hogy gyorsasága miatt, illetve az Eco gépnél kevés energia igényével rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg. Szalon használatban több vendéget fogadhatunk, és gyorsabban kész lehetünk a szárítással, ami hosszú hajnál a legtöbb időbe kerül.
Ezáltal az ára 1-2 hónap alatt megtérülhet.
További információ és vásárlás:
http://hajmania.addel.hu/-collexia-hajszaritok


Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását >>>

Copyright 2012.

HAJMANIA.HU | HAJMANIA BLOG | HAJMANIA MAGAMRÓL | HAJMANIA WEB ÁRUHÁZ | SZALON | HAJMANIA BLOG ARCHIV
Honlapkészítés | T&M Tűz- és Munkavédelmi Iroda